Sjømatnæringen er en sentral fremtidsnæring for Norge, og er allerede vår nest største eksportnæring med en samlet eksportverdi på over 150 milliarder i 2022. Næringen befinner seg i et spennende skjæringspunkt mellom biologi og teknologi, med enorme utviklingsmuligheter i årene fremover, både lokalt og globalt. For å fortsette utviklingen av bærekraftig matproduksjon fra havet behøver næringen fersk kompetanse og unge krefter som kan bidra i utviklingen. Er du læringsvillig, motivert og klar for å ta ditt første steg inn i en viktig og fremtidsrettet næring full av muligheter?
Tidligere trainee-bedrifter inkluderer: Grieg Seafood, Lerøy, Cargill, Mowi, Eide, Bolaks, Babord, Domstein, Norges Sjømatråd, Seaborn, Lingalaks, BioMar, DnB, Sekkingstad, Ernst & Young, Coast Seafood, Benchmark, med flere!
Som Seafood Trainee får du en krevende og utviklende ettårig traineestilling i en fremoverlent bedrift i sjømatnæringen. I bedriften får du en egen mentor for profesjonell og personlig utvikling i jobben. I tillegg får du delta på et modulbasert faglig og sosialt program gjennom året sammen med 30 Seafood Trainees fra ulike bedrifter.
Programmet består av fire 3-dagers moduler, hvorav tre i Norge og en i utlandet. Samlingene vil ha tema som omfatter hele verdikjeden i sjømatnæringen, med særlig fokus på bærekraft, innovasjon og utviklingstrender. Dette er en mulighet som gir deg intensiv opplæring i sjømatnæringen generelt og spesifikt hos det aktuelle selskapet, som har en sterk faglig og næringsrettet forankring.
Seafood Trainee er et program med muligheter for kandidater fra flere utdanningsløp, og det er jobbmuligheter i mange ulike bedrifter. Stillingene har lokaliteter over hele norge, både i byene og i distriktene. Kandidater som ser positivt på å flytte på seg stiller ekstra sterkt i konkurransen om de spennende stillingene.
Det er ikke krav til praktisk erfaring fra sjømatnæringen fra å bli Seafood Trainee. Programmet er for nyutdannede, men kandidater med noe arbeidserfaring etter studiene kan bli vurdert.